• GLOBU

GLOBU Health: Fitter voelen in 1 minuut

Updated: Oct 19, 2020

Wil jij je fitter voelen deze week? Je kunt je al fitter voelen in 1 minuut! 

20 min hardlopen kan je dag veranderen! Maak vandaag het BESLUIT om deze week in ieder geval 1 x in de ochtend 20 minuten te joggen. Zodra je dit besluit maakt, ga jij je gelijk fitter voelen. De volgende stap om echt fitter te worden, is het gewoon DOEN. Zo heb ik het in ieder geval gedaan. Ik dacht bij mezelf hoe ga ik nu om met dit hele Corona gebeuren? Het dagritme dat ik altijd gewend was, is anders geworden. Vroeger ging ik nog naar de sportschool, maar dat kan nu even niet.

Gewoon aan de slag met buiten hardlopen

Ik dacht ik ga niet bij de pakken neer zitten. Ik ga gewoon aan de slag met datgene wat binnen mijn vermogen ligt. Ik sta om 9 uur op. Dan ga ik even een kopje koffie drinken. Daarna ga ik 20 minuten buiten hardlopen. Dan neem ik een douche en begin met werken. Ik heb deze routine voor mijzelf ingebouwd. Gewoon door mijn mindset erop te zetten. En het heeft mij ongelofelijk veel opgeleverd binnen 1 maand, namelijk:

  1. Ik heb een betere conditie 

  2. Ik sta fitter op 

  3. Ik begin de dag beter met een betere humeur

  4. Ik heb meer energie om aan de slag te gaan met mijn werk 

  5. Ik ben rustiger, maar toch volop met ideeën

  6. Ik zit in een betere flow.

Zo iets kleins wat ik in mijn leven heb geïntegreerd maar heeft zoveel impact.


Hoe kom je tot dit in je dagritme integreren?

Wat is er nodig om dit dagritme eigen te maken?

  1. Maak een besluit & just do it. Bepaal op welke ochtenden jij in de week kan hardlopen. En doe het gewoon. Niet denken. Gewoon doen.  

  2. Wees realistisch. Je kan wel denken, ik ga elke dag. Als je dit nog nooit hebt gedaan zal ik maar beginnen met 1 x per week en dat opbouwen naar voorbeeld 3 x in de week, anders wordt het moeilijk om vol te houden en dan wordt het een eendagsvlieg. 

  3. Powerboost jezelf. Wat heb je nodig om energievol naar buiten te kunnen gaan? Bij mij werkt altijd een kopje koffie voordat ik ga hardlopen, dat kan voor jou anders werken.Ik hoop dat je door hardlopen ook beter in je vel gaat voelen. Met hardlopen wordt ook serotonine gemaakt. Ik zou zeggen: ‘Have fun & enjoy the hardloop ride’. 


Deel je ervaring 1,2,3 Hardlopen Go!

Vind je dit artikel waardevol voor je gezondheid en vitaliteit? Wil je ook dat anderen zich fitter voelen in 1 minuut? Help dan mee dit artikel over 1,2,3 Hardlopen Go! te verspreiden door het te delen met anderen via je social media. Ik vind het ook heel leuk als je een reactie achterlaat of een hartje achterlaat.


GLOBU Sport Give Love Be United in a fitter world. 

Copyright GLOBU 2020


#fitworden #1minuut #powerboost

40 views0 comments

Recent Posts

See All

Follow Us

  • Facebook

©2020 designed by GLOBU
KvK 76512444